Dirigent

Ronny Buurink werd op 3 december 1965 geboren in Enschede. Reeds op zeer jonge leeftijd werd zijn belangstelling gewekt voor het bespelen van een muziekinstrument, niet in de laatste plaats omdat zijn ouders zijn verdere muzikale ontwikkeling altijd hebben weten te stimuleren.

De klarinet was het instrument van zijn keuze en daar is het tot nu toe altijd bij gebleven. Op zijn negentiende begon hij de studie klarinet aan het Conservatorium in Enschede. Een jaar later werd vervolgens ook begonnen aan een studie Harmonie en Fanfare bij Jan van Ossenbruggen, Gerrit Buitenhuis en Harry Janssen, dit om zich verder te kunnen bekwamen als dirigent. Na een korte onderbreking van zijn klarinetstudie pakte hij de draad weer op aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daar studeerde hij bij Piet Honingh, soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In 1994 werd met goed resultaat zijn studie HaFaBra-directie eerste fase afgesloten. Inmiddels had hij al ruimschoots ervaring opgedaan in het dirigeren van diverse harmonieorkesten in de regio Twente.

In 2001 heeft Ronny zijn studie HaFaBra-directie een vervolg gegeven aan de Messiaen Academie in Enschede, waar hij bij hoofdvakdocent Hennie Ramaekers de studie HaFaBra-directie tweede fase op 27 mei 2004 met goed gevolg heeft afgerond.

Ronny dirigeert al sinds 1993 het Studenten Harmonie Orkest Twente en staat dus onderhand al ruim 30 jaar voor het orkest. Hij heeft dan ook al vele concerten gedirigeerd, is mee geweest naar vele landen binnen en buiten Europa en heeft samen met SHOT al op meerdere concoursen en festivals in binnen en buitenland fantastische resultaten behaald. Naast het Studenten Harmonie Orkest Twente is hij op dit moment nog dirigent bij de Euregio Brassband uit Borne.