Geschiedenis

In 1991 is het Studenten Harmonie Orkest Twente opgericht. Het harmonieorkest, beter bekend als SHOT, is verbonden aan de Universiteit van Twente in Enschede. Gemiddeld bestaat het orkest uit 60 muzikanten afkomstig van de universiteit en omliggende hogescholen. Sinds 1993 staat het orkest onder leiding van Ronny Buurink.

Sinds de oprichting van het orkest kent SHOT de traditie om ieder jaar een tweetal concerten op en rond de universiteit te geven. Als voorbereiding op deze concerten trekt SHOT zich terug in een klein dorpje om tijdens een repetitieweekend de laatste hand aan de muzikaliteit te leggen. Naast deze optredens geeft SHOT regelmatig op andere locaties in het land optredens.

SHOT kent nog meer tradities. Eens in de twee jaar wordt een concertreis georganiseerd door de buitenlandcommissie. Tijdens deze reizen wordt een festival in het buitenland aangedaan en vaak deelgenomen aan een internationaal concours. De afgelopen jaren zijn onder meer Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Hongarije bezocht.

Om het 20-jarig bestaan te vieren, heeft het orkest een reis naar China gemaakt. In het kader van het 25-jarig bestaan heeft SHOT een optreden in Muziekcentrum Enschede gegeven. Daarnaast heeft SHOT in 2015, concerten gegeven in samenwerking met het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam in de Beurs van Berlage en met Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning in ’s Hertogenbosch.

In 2016 zijn we afgereisd naar Boedapest, Hongarije en Wenen en Schladming, Oostenrijk. Tijdens het Mid Europe Festival in juli 2016 heeft SHOT een resultaat behaald van 92,86 punten in klasse B. De jury was tevreden wat resulteerde in een eerste prijs in onze klasse en een tweede prijs van het totale klassement. In maart 2018 heeft SHOT meegedaan aan het concours in Zutphen en een goed resultaat behaald van 88,83 punten in de eerste divisie. Daarnaast zijn we in de zomer van 2018 op reis gegaan naar Engeland en hebben we Bristol en Londen bezocht.

Een foto van de laatste concertreis en een filmpje van een concourswerk uit Zutphen zijn hiernaast te vinden.

Concertreis juli 2018
Loading...