Over SHOT

Het Studenten Harmonie Orkest Twente is het harmonieorkest van de Universiteit Twente in Enschede. Het orkest, beter bekend als SHOT, bestaat uit ongeveer 65 studenten van de universiteit en omliggende hogescholen. Het repertoire van het orkest wisselt meerdere keren per jaar en staat onder leiding van Ronny Buurink.

Ieder jaar verzorgt SHOT een tweetal concerten op het universiteitsterrein. Als voorbereiding op deze concerten trekt het orkest zich traditiegetrouw terug in een zo klein mogelijk dorpje, om daar bijna 20 uur te repeteren op de stukken. Tijdens deze repetitieweekenden stijgt naast de muzikaliteit ook de gezelligheid tot ongekende hoogte. Naast deze concerten geeft SHOT regelmatig optredens in andere steden of neemt zij deel aan festivals. Naast optredens in Nederland bezoekt SHOT eens per twee jaar een buitenlands festival tijdens een concertreis.

Dirigent

Ronny dirigeert al sinds 1993 het Studenten Harmonie Orkest Twente en staat dus onderhand al 25 jaar voor het orkest. 

Bestuur

Het bestuur heeft de dagelijkse leiding binnen SHOT. Er zitten bij voorkeur vijf personen in het bestuur.

Geschiedenis

In 1991 is het Studenten Harmonie Orkest Twente opgericht. Het harmonieorkest, beter bekend als SHOT, is verbonden aan de Universiteit van Twente in Enschede. 

Commissies

De commissies zijn in het leven geroepen om het bestuur te ondersteunen. De commissies organiseren concerten, activiteiten, reizen en meer.

Comité van aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling van SHOT bestaat uit de volgende personen.